meer dan 50 jaar vakmanschap 

Bury Natuursteen onderhoud Lithofin Buiten, Binnen, Badkamer en Keuken

Onderhoud - Lithofin

- LITHOFIN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN BUITENBEVLOERING NATUURSTEEN :

Buiten zijn er voor natuursteen, naast het gewone onderhoud, geen specifieke extra onderhoudsvereisten. U kan er altijd voor opteren om 1 maal per jaar een grondige reiniging te doen met de Lithofin MN Buitenhuisreiniger. Bij ietwat vlekgevoelige materialen kan het nuttig zijn de bevloering preventief te behandelen met Lithofin W Vlekstop.

Op die manier bent U gewapend tegen eender welke vetvlek (bv. zomerse BBQ) aangezien de vlek veel minder diep in het gesteente zal kunnen indringen.

Voor het gebruik van Lithofin produkten steeds de adviezen op de produktverpakking raadplegen. Deze produkten zijn ook verkrijgbaar in onze showroom of te bestellen via de rubriek Contact.

- LITHOFIN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN VOOR KEUKENTABLETTEN IN NATUURSTEEN :

Voor keukentabletten is het aangeraden deze onmiddelijk voor ingebruikname te impregneren met Lithofin MN Vlekstop. In het dagelijks gebruik en onderhoud kan Lithofin MN Easy-Clean gebruikt worden. Een regelmatig onderhoud is hierbij van cruciaal belang. Het is ten zeerste aangeraden de impregnatie jaarlijks te herhalen.

Voor het gebruik van Lithofin produkten steeds de adviezen op de produktverpakking raadplegen.

Deze produkten zijn ook verkrijgbaar in onze showroom of te bestellen via de rubriek Contact.

- LITHOFIN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN BINNENBEVLOERING :

Hiervoor raden wij aan Lithofin MN Vuiloplosser te gebruiken. Dit produkt moet grondig ingeschrobt worden en hiervoor kan gebruik gemaakt worden van een pad met handvat van Lithofin. Deze vuiloplosser mag al vanaf 1 week na plaatsing gebruikt worden.

Zolang de vloer nog niet geïmpregneerd is, mag er gerust met water en Lithofin MN Wash & Clean schoongemaakt worden. Voor deze fase in het schoonmaken is het niet aanbevolen een voedende zeep te gebruiken aangezien deze het vuil vastzet in de steen.

Indien de vloer in een mortelbed geplaatst is, kan de vloer na enkele maanden uitdrogen geïmpregneerd worden met Lithofin Vlekstop W. Dit mag NIET gebruikt worden bij gepolijste kalksteen ! Gepolijste kalksteen zoals marmer kan men impregneren met Lithofin MN Vlekstop. In het geval dat de vloer gelijmd werd, mag er al na 2 weken uitdrogen geïmpregneerd worden met Lithofin Vlekstop W. Na het impregneren kan de vloer verder onderhouden worden met Lithofin MN Wash & Clean. Indien U na verloop van tijd een extra glans wenst op Uw bevloering, kan U steeds gebruik maken van het produkt Lithofin MN Glans & Schoon. Op die manier bekomt U na verloop van tijd een extra glans op Uw natuursteenbevloering.

Zandstenen :

Bij zandstenen raden wij aan om de impregnatie met Lithofin Vlekstop W meerdere keren te herhalen (met lange tussentijden) voor een optimaal effect.

Noire de Provence :

Bij deze leisteen is het aangeraden Lithofin Vlekstop Plus te gebruiken. Deze vlekstop dringt in tot in het gesteente, verdiept de donkere kleur en zorgt er tegelijk voor dat de steen zijn mat effect behoudt. Het produkt in een dunne laag gelijkmatig, tegel per tegel inwrijven. Na deze impregnering mag het  regelmatige onderhoud gebeuren met Lithofin MN Wash & Clean.

Voor het gebruik van Lithofin produkten steeds de adviezen op de produktverpakking raadplegen ! Deze produkten zijn ook verkrijgbaar in onze showroom of te bestellen via de rubriek Contact.

- LITHOFIN ONDERHOUDSVOORSCHRIFTEN BADKAMER- EN DOUCHERUIMTES :

Het vloergedeelte in een badkamerruimte eerst reinigen met Lithofin MN Vuiloplosser alvorens te impregneren met Lithofin MN Vlekstop. Deze vleksop aanbrengen met een doek en even laten indrogen. Daarna kan het wekelijkse onderhoud gebeuren met Lithofin MN Wash & Clean.

Een doucheruimte of wanden in een badkamer alvorens te impregneren schoonmaken met Lithofin MN Easy-Clean. Daarna zorgvuldig Lithofin MN Vlekstop aanbrengen met een doek en even laten uitdrogen. Het is ten zeerste aangeraden deze impregnering met Lithofin MN Vlekstop in een doucheruimte iedere 6 maanden te herhalen.

Voor het gebruik van Lithofin produkten steeds de adviezen op de produktverpakking raadplegen. Deze produkten zijn ook verkrijgbaar in onze showroom of te bestellen via de rubriek Contact.

 VIDEO'S

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Openingsuren

Ma :       14:00 - 17:30  

Di - Do :    9:00 - 12:00  

              14:00 - 17:30

Vr :           9:00 - 12:00

               14:00 - 18:00  

Za :         Op afspraak